Belépés / Regisztráció


X
Bejelentkezés
Regisztráció
E-mail
Jelszó
Jelszó mégegyszer
Név
Telefonszám
Postacím
Születési év
Utolsó menstruációs ciklus első napja
Babamasszázs tanfolyam

Bár a kisbabák a gondoskodó szavakat még nem értik, az érintés nyújtotta melegség és biztonság a picivel történő kommunikáció legvarázslatosabb eszköze, amely egyúttal nagyon fontos szerepet tölt be a csecsemő testi-lelki is értelmi fejlődésében.


A rendszeresen masszírozott babák éjjelenként jobban, mélyebben alszanak, súlygyarapodásuk egyenletesebb, gyorsabb ütemben fejlődnek és kiegyensúlyozottabbak, mint a velük egykorú csecsemők többsége. Az is észrevehető, hogy a környezetükből folyamatosan feléjük áramló rengeteg ingert könnyebben feldolgozzák, valamint kevésbé hajlamosak az agresszióra és a depresszióra, mint más babák.


Kutatások során megfigyelték a masszázs során kialakuló hormonális változásokat. Kimutatták, hogy az érintés hatására a stressz hormonok szintje csökken (még a szülőben is!), az antistressz hormonok szintje emelkedik, az emésztéshez kapcsolódó hormonok szintje pedig egyensúlyi helyzetbe kerül, ezáltal a tápanyag-felhasználás hatékonysága is nő.


A babamasszázs további pozitív hatásai:

 • Fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, javítja továbbá az emésztést, hiszen elősegíti a szelek távozását.
 • Felfrissíti/megnyugtatja a csecsemőt.
 • Masszázs közben a gyermek nemcsak a tapintásunkat érzi, hanem lát minket, hallja a hangunkat, érzi az olaj illatát – tehát szinte minden érzékszerve egyszerre kap információt, amely nagyban segíti az érzékszervek integrációját is. A fejlődéshez nemcsak az szükséges, hogy a gyermeket megfelelő mennyiségű inger érje, hanem az agynak össze is kell tudnia “rendezni” ezeket az információkat. Ez az integrációs folyamat nagyon fontos a későbbi tanulási képességek kialakulásához.
 • A babamasszázs segítségünkre lehet a baba jelzéseinek megértésében, ezáltal pedig egyszerűbb lesz a baba igényeire megfelelően reagálni.
 • Nem utolsósorban pedig a masszázs örömforrás a babának és a mamának egyaránt, hiszen önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt.

 • A tanfolyam díja 1 000 Ft/alkalom.

  Jelentkezni lehet: info@hepinet.hu

  Szülésfelkészítő tanfolyam

  A tanfolyam célja, hogy a kismamák támogató segítséget kapjanak az újszülött ellátásához, valamint a szülés körüli teendőkhöz.

  Az újszülött megérkezésével megváltoznak a mindennapok. A kisbaba gondozásával, ellátásával új kihívásokkal kell szembesülnie a szülőpárnak.Ebben szeretnénk a segítségükre lenni!


  Gondozási útmutató várandós szülőknek gyakorlat orientált foglalkozásokkal – tematika:

 • Babák biztonságos felemelése, fogása, tartása, büfiztetési, fürdetési testhelyzetek, nyűgös-hasfájós baba tartása
 • Szoptatás
 • Baba öltöztetése, babakelengye
 • Baba pelenkázása, köldökellátás
 • Fürdetés módjai
 • Alvás, altatás, levegőztetés témaköre
 • Anya és apa is születik
 • A gyermekágyas időszak

 • Jelentkezni lehet: info@hepinet.hu

  „Ficergő” mesés torna délelőtt

  Hároméves kortól nézzük a lúdtalpat, mert akkorra kezd formálódni a talpboltozat, és akkor alakul ki a lúdtalp. A tartásproblémákra már négy éves kor körül, figyelnünk kell. Előfordulhat még előreesett vállak, ez tartáshiba, és ez sem fixálódik még ebben a korban, de ha nem dolgozunk vele, akkor hatéves korra rögzülhet. Az sem mindegy, hogy három hat vagy hét éves korig foglalkozunk egy gyerekkel, megtanul egy mozgásanyagot és kap egy bizonyos izomerőt és arra építkezhet majd tovább. A Mesés torna tehát nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre is irányul.


  Itt nem ülni kell és csendben figyelni- Hogyis ne! Amikor lehetsz kismalac vagy tündér, de akár vitorlázó repülőgép is! Bármivé átváltozhatsz és együtt játsszuk a MESÉT. Mozgolódó országba látogatunk el, ahol ügyeskedhetsz lufival, labdával, párnával vagy megtapasztalhatod, kézzel-lábbal, hogy milyen szúrós a süni, mennyire selymes a homok.

  Jelentkezni lehet: info@hepinet.hu

  Gyermekjóga

  Játékos foglalkozáson megtanítjuk a helyes légzést, a meditációt, a pozitív gondolkodást. Az állatok különböző mozgásain keresztül mutatjuk meg a gyerekeknek, hogyan vezethetik le a feszültséget, hogyan lazíthatnak, hogyan érjék el belső nyugalmuk szigetét.

  Sok mese, játék is várja Őket!

  Azt a tudást szeretnénk fejleszteni a gyermekekben, hogy hallgassanak belső, intuitív hangjukra. A jóga segít a koncentráció erősítésében, valamint az egészséges testtartás kialakításában, egyensúlyt, belső harmóniát teremt bennük.


  A már gyerekkorban elkezdett rendszeres mozgás számos élethelyzetben valamint lelki és fizikai szinteken, rövid időn belül fejti ki jótékony hatását, melynek előnyeit a fejlődésben lévő gyerekek, (és ezáltal a szülők is) hosszútávon élvezhetnek!

  A mozgás, a játék a gyermek lételeme. A gyermekjóga a gyerekek alaptermészetéhez igazítja az ősi jógagyakorlatokat, hogy mindazt a tudást, amit évezredek során felhalmozott, ők is megtapasztalhassák vidáman, felszabadultan. Rengeteg fontos dolgot ad a gyerekeknek, amire szükségük van a mai világban: erőnlétet, belső figyelmet, egymásra odafigyelést, kreativitást, koncentrációt, kitartást, rugalmasságot, érzelmi intelligenciát, kikapcsolódást.


  A jóga a test-lélek-szellem egységét figyelembe véve, gyógyít és harmonizál. A tartások átmozgatják, erősítik egész testüket, a légző gyakorlatok és a relaxáció nyugtató hatással van lelkükre, a koncentrációs gyakorlatok elmélyítik figyelmüket. A gyermekjóga mindezt lefordítja a gyermekek nyelvére, figyelembe véve a korosztályok sajátosságait.


  Egy-egy jógapóz végzésekor állatot vagy növényt utánzunk, tehát a gyerekjóga a kicsik természetére épít: a gyermek mindent utánoz, ami körülötte történik. Az utánzás eleinte egészen öntudatlan, s csak lassan válik tudatossá, amikor a gyermek egy idő után már “eljátssza”, amit tapasztalt, vagy amit átélt.


  A gyermekjóga áldásos hatása a gyerekekre a teljesség igénye nélkül:

 • segít a mozgásfejlődésben
 • fejleszti a koncentrációt, memóriát, kommunikációs képességeket
 • oldja a felgyülemlő szorongást, feszültséget
 • megtanítja a kicsiket csapatban dolgozni

 • A gyerekjóga nagyjából hároméves kortól űzhető. Ekkorra már képesek a szóbeli utasításokat követni, kisebb csoportban együtt dolgozni. (3-6 éves, 6-11 éves)

  Jelentkezni lehet: info@hepinet.hu

  Babahordozás tanfolyam

  Sokszor találkozom olyan anyukákkal, akik lelkesen vesznek egy hordozókendőt, majd csalódottan teszik félre, mert nem tudják szakszerűen megkötni, nem érzik benne biztonságban a babájukat, vagy nem kényelmes nekik.

 • vannak, akik csatos hordozót választanak, de túl meleg, vagy túl szoros a babának.
 • a kenguruban hordozók pedig az első pár hónap után tapasztalhatják, hogy a baba túl nehéz benne

 • Ezekben az esetekben mindig arra biztatom, és abban segítem az anyukákat, hogy közösen megtaláljuk a számukra megfelelő hordozóeszközt, és megtanuljuk annak szakszerű használatát. Mivel nem vagyunk egyformák, és a babák is különbözőek, ami az egyik anyukának maga az áldás, az lehet nagyon kényelmetlen egy másiknak, és ezzel nincs is semmi baj.


  Tanfolyamaimon mindenkinek személyre szabott tanácsadásban lehet része, a speciális és egyedi igények figyelembevételével. Szívesen segítek a már meglévő babahordozó használatában, de ha még nincs saját hordozójuk, akkor is cél, hogy eljöjjenek, hiszen többféle hordozóeszközt ki lehet próbálni.

  Jelentkezni lehet: info@hepinet.hu

  Tapicskoló

  A Tapicskoló olyan kreatív foglalkozás, amelynek tematikáját többnyire mese, ünnep, évszak határozza meg, ahol a résztvevő anyukák és gyerekek együtt fedezhetik fel a büntetlen maszatolás élményét, megismerkednek a színekkel, anyagokkal, különböző technikákkal. Óriási papírra festegetve, nagymozgásokkal indítva egészen az apró, finom motorikus mozgásig jutunk, minden foglalkozásnak más tematikája van, többnyire saját mesével dolgozunk, festünk ecsettel, hengerrel, szivacsdarabbal, levelekkel, nyomdázunk krumplival, gyurmázunk, színes homokot szórunk és felszabadultan tapicskolunk 60 percen keresztül.

  Jelentkezni lehet: info@hepinet.hu